nieuws

Nieuwe afkort- en verstekzaag van Bosch is l icht en krachtig

bouwbreed

Bosch heeft een nieuwe afkort- en verstekzaag voor specialisten in de bouw. Deze GCM 8 S Professional is vooral te gebruiken bij binnenhuisinrichting, parket leggen, deuren en ramen plaatsen en andere timmerwerkzaamheden.

De zaag weegt nauwelijks 15 kilogram. De compacte vorm (61 x 45 x 50 centimeter) zorgt ervoor dat het apparaat gemakkelijk is mee te nemen, ook op de hoge verdiepingen van een bouwwerk. De handgreep is softgrip.
De verstekzaag heeft een krachtige motor van 1400 watt. Daardoor zaagt hij snel en gemakkelijk door de meeste materialen zoals panelen, houten balken, aluminium en pvc. Door het dubbele geleidingsmechanisme heeft de machine een zaagcapaciteit van 270 x 60 millimeter. Dat is handig voor het afzagen van stukken parket of laminaat, meldt het verkoopkantoor voor Nederland in Breda. Er kan links of rechts verstek worden gezaagd tot maximaal 58 graden. Links kan tot 47 graden worden afgeschuind.
De GCM 8 S Professional heeft daarnaast een ingebouwde laserstraal voor een precieze zaagsnede. De laser projecteert de lijn op een werkstuk en toont aan waar de zaagsnede komt. Een ingebouwde lamp kan het te behandelen werk bijlichten.

Reageer op dit artikel