nieuws

Omwonenden tbs-kliniek wensen geen mediation met gemeente

bouwbreed

Omwonenden van tbs-kliniek Oldenkotten in Rekken wensen geen mediation met de gemeente Berkelland omtrent bouwkundige aanpassingen van de kliniek. De buurt is teleurgesteld in de gemeente die volgens haar niet ingrijpt bij handelingen van de kliniek die in strijd zouden zijn met het bestemmingsplan.

Zo zou een pand als resocialisatiewoning worden gebruikt, terwijl het bestemmingsplan nog niet is aangepast. De buren overwegen nu bij de rechtbank in Zutphen een civiele procedure aan te spannen tegen de kliniek. Verder lopen omwonenden van de kliniek al jarenlang te hoop tegen de komst van een metershoog hek met verlichting rondom de kliniek waarop camera’s worden gemonteerd.
De kliniek wil zo’n 5 meter hoog hek om de ontsnappingsmogelijkheden voor tbs’ers zoveel mogelijk indammen. Volgens de buurt is dit hek een aantasting van het landelijk gebied in Rekken. Bovendien is de plaatsing van een hek strijdig met het bestemmingsplan. De bezwarencommissie van B en W heeft geen bezwaar tegen zo’n omheining en verwierp het bezwaarschrift van de omwonenden. Daarop stapte de buurt naar de rechter. De rechtbank in Zutphen stelde een mediation voor tussen de gemeente Berkelland en de omwonenden om tot een oplossing te komen. Nu dat niet lukt kan de kwestie weer op het bordje van de rechtbank terechtkomen die dan een vonnis moet vellen over de plaatsing van het hek. De gemeente wil opnieuw in overleg met de bewoners om alle klachten over de ontwikkelingen op het terrein van de tbs-kliniek te bespreken.

Reageer op dit artikel