nieuws

Makrolon multi van Bayer energiebesparend

bouwbreed

Bayer heeft een nieuwe versie gemaakt van zijn Makrolon meerwandige kunststof platen. Deze Makrolon multi uv 4/8-6 is energiebesparend.

De fabrikant vindt de plaat vooral geschikt voor daken van industriegebouwen, sporthallen, zwembaden, serres, kassen en – omdat hij koud kan worden gebogen – koepels en tongewelven.
De nieuwe plaat is viervoudig opgebouwd. De totale dikte is 8 millimeter. Het materiaal heeft een warmtedoorgangscoëfficiënt van 2,76 Wm2K, wat volgens Bayer een besparing op de energiekosten oplevert van 25 procent ten opzichte van traditionele producten. Door het geringe nettogewicht van 1,6 kg/m 2 kunnen de Makrolon-platen zonder problemen een groot oppervlak beslaan en rusten op een lichte dragende constructie. Daarbij is toch de weerstand gegarandeerd tegen weersinvloeden als hagel en sneeuw. De y-structuur van de plaat met een onderlinge schotafstand van 6 millimeter draagt daar ook aan bij. De brandveiligheid is volgens klasse B1.
De Makrolon multi uv 4/8-6 plaat is 2100 millimeter breed en 6000 of 7000 millimeter lang. De kleur is transparant opaal wit. Er is ook een hittereducerende IQ-Relax-variant. Een speciale in coëxtrusie aangebrachte laag weert uv-straling. De garantie bedraagt 10 jaar.

Reageer op dit artikel