nieuws

Veel interesse voor bouw zeehondencrèche

bouwbreed

Twee Groningse en drie Friese waddengemeenten hebben grote belangstelling getoond om de nieuwbouw van de zeehondencrèche van Lenie ’t Hart binnen hun grenzen te krijgen. De crèche, sinds 1971 gevestigd in het Groningse Pieterburen, kampt met enorm ruimtegebrek en zoekt een nieuwe locatie.

Twee Groningse en drie Friese waddengemeenten hebben grote belangstelling getoond om de nieuwbouw van de zeehondencrèche van Lenie ’t Hart binnen hun grenzen te krijgen. De crèche, sinds 1971 gevestigd in het Groningse Pieterburen, kampt met enorm ruimtegebrek en zoekt een nieuwe locatie.
Eind december gaf Lenie ’t Hart aan graag te willen verhuizen. Nieuwbouw bleek na onderzoek goedkoper dan een grondige verbouwing. Sindsdien hebben de Groningse gemeenten Eemsmond en Delfzijl en de Friese gemeenten Harlingen, Ferwerderadeel en Dongeradeel zich gemeld als kandidaten. Daarbij lijkt het aangrenzende Dongeradeel de meeste kans te maken.

Reageer op dit artikel