nieuws

Ontwikkelaar gezocht voor bouw poptempel

bouwbreed

Het nieuwe Doornroosje, de poptempel bij het Centraal Station in Nijmegen, wordt deels gefinancierd met de bouw van koopwoningen in het stationsgebied. Doornroosje komt op de plek van het gebouw waar tot en met 2008 TPG is gevestigd. Bovenop de popzalen worden 150 studentenwoningen gebouwd.

Het nieuwe Doornroosje, de poptempel bij het Centraal Station in Nijmegen, wordt deels gefinancierd met de bouw van koopwoningen in het stationsgebied. Doornroosje komt op de plek van het gebouw waar tot en met 2008 TPG is gevestigd. Bovenop de popzalen worden 150 studentenwoningen gebouwd.
De gemeente gaat op zoek naar een projectontwikkelaar die het popodium voor 1500 bezoekers wil bouwen. Om de realisatie zeker te stellen heeft Nijmegen gekozen voor een opzet waarbij een private partij de ontwikkeling van de nieuwbouw deels financiert. Die partij krijgt dan ook de mogelijkheid om voor eigen rekening en risico koopwoningen in het stationsgebied te ontwikkelen. De winst zal gedeeltelijk voor de bouw van de poptempel worden bestemd.
Volgende maand plaatst Nijmegen een advertentie voor een projectontwikkelaar. In maart wordt een voorselectie gemaakt, en waarschijnlijk volgt in het najaar de definitieve keuze. De bouw start op z’n vroegst in 2009, na de sloop van het TPG-gebouw. De oplevering is naar verwachting in 2011.

Reageer op dit artikel