nieuws

NMa geeft Vervat toestemming gww-divisie Koop in te lijven

bouwbreed

Mededingingsautoriteit NMa heeft groen licht gegeven voor de overname van de gww-divisie van Koop door de Vervat Groep.

Volgens de kartelwaakhond is het uitgesloten dat door de concentratie een machtspositie ontstaat. Daarvoor is het marktaandeel van beide ondernemingen te klein, aldus de NMa. Door de inlijving van de gww-activiteiten van Koop groeit Vervat uit tot een bedrijf met zevenhonderd werknemers en een omzet van 300 miljoen euro. Behalve Koop Tjuchem en baggerbedrijf Krul en Zonen, krijgt Vervat ook de gww-bedrijven van Koop op de Antillen in handen. Topman Hans Vervat van de Vervat Groep liet eind oktober, bij de aankondiging van de overname, al weten geen problemen te verwachten met de mededingingsautoriteit. Dit jaar nog moet de transactie volledig worden afgerond. Ook de overname van Hopman Interheem Beheer door TBI Holdings kan wat de NMa betreft doorgang vinden. De kartelautoriteit bepaalde dat TBI voor de inlijving van de vastgoedontwikkelaar geen vergunning nodig heeft. De oprichting van het nieuwe bedrijf Saferail door Dura Vermeer en Movares kan eveneens doorgaan.

Reageer op dit artikel