nieuws

‘Huizenslo op Petten proberen te voorkomen’

bouwbreed Premium

Gedeputeerde Patrick Poelmann van de provincie Noord-Holland probeert huizensloop, die misschien nodig is door verhoging van de Hondsbossche en Pettemer Zeewering, in Petten te voorkomen.

Gedeputeerde Patrick Poelmann van de provincie Noord-Holland probeert huizensloop, die misschien nodig is door verhoging van de Hondsbossche en Pettemer Zeewering, in Petten te voorkomen.
Dat heeft hij een delegatie uit Petten vorige week voorgehouden tijdens de bespreking over de plannen voor versterken van de zeewering. De provincie overweegt de keuze voor het overslagbestendig maken van de Hondsbossche en Pettemer Zeewering te vervangen door een combinatieoplossing. Dat betekent dat de zeewering een stuk wordt verhoogd, het binnentalud versterkt, het buitentalud verruwd en zand of andere golfremmende maatregelen aan de zeezijde. Dit zou gevolgen kunnen hebben voor behuizing langs de kering.
De combinatieoplossing is noodzakelijk na herberekeningen van de provincie. Het is gebleken dat – bij het overslagbestendig maken – een superstorm er voor zorgt dat er meer water over de dijken stroomt dan van tevoren is gedacht. Poelmann zei dat veiligheid, hoe dan ook, voorop staat.

Reageer op dit artikel