nieuws

Onderzoek naar glazen dak bushaltes

bouwbreed

haarlem – De provincie Noord-Holland gaat onderzoeken of de glazen daken van veertien bushaltes van de Zuidtangent betrouwbaar genoeg zijn. Deze week bezweek voor de tweede keer binnen korte tijd zo�n glazen dak, vermoedelijk door de harde wind. “We zijn ons rot geschrokken”, aldus een woordvoerder van de provincie. De Zuidtangent is een snelle buslijn […]

haarlem – De provincie Noord-Holland gaat onderzoeken of de glazen daken van veertien bushaltes van de Zuidtangent betrouwbaar genoeg zijn. Deze week bezweek voor de tweede keer binnen korte tijd zo�n glazen dak, vermoedelijk door de harde wind. “We zijn ons rot geschrokken”, aldus een woordvoerder van de provincie.

De Zuidtangent is een snelle buslijn tussen Haarlem en Amsterdam-Zuidoost. Langs de route zijn veertien haltes met een glazen dak te vinden. Vorig najaar ging zo�n dak aan gruzelementen, begin deze week volgde een tweede. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De provincie laat nu onderzoeken of de constructie van de daken deugt.

Reageer op dit artikel