nieuws

Betoging in Turijn tegen spoorlijn

bouwbreed

TURIJN – Naar schatting 30.000 mensen hebben in Turijn betoogd tegen de aanleg van een hogesnelheidslijn die tussen Lyon en Turijn moet gaan rijden. De protestmars werd aangevoerd door burgemeesters uit de vallei van de Susa die ook op het traject ligt. De betogers zijn vooral boos over de aanleg van een zeer kostbare tunnel […]

TURIJN – Naar schatting 30.000 mensen hebben in Turijn betoogd tegen de aanleg van een hogesnelheidslijn die tussen Lyon en Turijn moet gaan rijden. De protestmars werd aangevoerd door burgemeesters uit de vallei van de Susa die ook op het traject ligt.

De betogers zijn vooral boos over de aanleg van een zeer kostbare tunnel door de bergen om Noordwest-Italië met Frankrijk te verbinden. De meeste tegenstanders zijn te vinden aan de Italiaanse kant van de bergen.

Reageer op dit artikel