nieuws

Onafhankelijke deskundige op zaak Chipshol

bouwbreed

den haag – De PvdA wil dat de Tweede Kamer een onafhankelijke topdeskundige of commissie inschakelt die de hele Chipshol-zaak tot op de bodem uitzoekt.

Dit zegt kamerlid A. Duivesteijn in een interview met Cobouw. Hij hoopt hiermee regeringsfracties CDA en VVD over de streep te kunnen trekken. CDA en VVD voelen niet veel voor een parlementaire enquête of onderzoek, waarvoor Duivesteijn aanvankelijk pleitte.

Het PvdA-kamerlid zal het voorstel om een deskundige of onafhankelijke commissie aan te stellen dinsdag aankaarten tijdens het overleg dat de Kamer heeft met staatssecretaris Schultz (verkeer) over de Chipshol-zaak. Volgens hem is nader onderzoek absoluut noodzakelijk. “De integriteit van de overheid is in het geding.”

Het onderzoek moet onder andere gericht zijn op de onderbouwing van het oordeel van het Rijk dat de bouwplannen van ontwikkelaar J. Poot de luchthaven zouden belemmeren. Feitelijk wil Duivesteijn dat alle informatie over de zaak die uitmondde in een bouwverbod boven tafel komt.

“De Tweede Kamer wordt nu van de domme gehouden; we worden onvolledig en onjuist geïnformeerd door de staatssecretaris. Mijn feitenreconstructie is op diverse essentiële momenten aantoonbaar anders dan haar antwoorden op mijn kamervragen”, aldus Duivesteijn.

Reageer op dit artikel