nieuws

Grubbenvorst in actie tegen grindbedrijf

bouwbreed

grubbenvorst – De dorpsraad van het Noord-Limburgse maasdorpje Grubbenvorst is fel gekant tegen de vestiging van een verwerkingsinstallatie en overslaghaven voor zand en grind aan de Maas. De nieuwe fabriek moet minstens vijftien jaar lang zand en grind uit toekomstige afgravingen langs de Noord-Limburgse Maas gaan verwerken. Met de opbrengst van dit zand en grind […]

grubbenvorst – De dorpsraad van het Noord-Limburgse maasdorpje Grubbenvorst is fel gekant tegen de vestiging van een verwerkingsinstallatie en overslaghaven voor zand en grind aan de Maas. De nieuwe fabriek moet minstens vijftien jaar lang zand en grind uit toekomstige afgravingen langs de Noord-Limburgse Maas gaan verwerken. Met de opbrengst van dit zand en grind zouden onderdelen van de beveiliging van de Maas tegen overstromingen betaald moeten worden.

Maar de buurtbewoners vrezen stof- en lawaaioverlast. Ook vrezen ze gevaarlijke situaties doordat dagelijks 160 vrachtwagens met zand en grind door het dorp kachelen. En ten slotte gaat de bouw van de fabriek volgens hen ten koste van de natuur ter plaatse. De dorpsraad roept inwoners op massaal bezwaar te maken tegen de plannen. Dat kan nog tot 12 december in het kader van de startnotitie van de milieu effectrapportage.

Reageer op dit artikel