nieuws

Vrije val Duitse b&u tot staan gebracht

bouwbreed

wiesbaden – De vrije val van de Duitse burgerlijke en utiliteitsbouw is in juni tot staan gebracht. De sector boekte 0,1 procent meer orders dan in de dezelfde maand vorig jaar. De Duitse b & u verloor in de eerste zes maanden van het jaar 8,3 procent van zijn opdrachten. Het orderniveau is teruggezakt tot […]

wiesbaden – De vrije val van de Duitse burgerlijke en utiliteitsbouw is in juni tot staan gebracht. De sector boekte 0,1 procent meer orders dan in de dezelfde maand vorig jaar.

De Duitse b & u verloor in de eerste zes maanden van het jaar 8,3 procent van zijn opdrachten. Het orderniveau is teruggezakt tot 62,1 procent van het niveau rond de eeuwwisseling.

De grond-, wegen en waterbouw in Duitsland ontmoet 22,1 procent minder vraag dan vijf jaar geleden. In de eerste zes maanden van het jaar verdampte opnieuw 8,5 procent van de orders. In juni kromp vergeleken met dezelfde maand vorig jaar het orderpakket met 2,8 procent.

Het aantal werknemers in de Duitse bouw daalde afgelopen jaar met 9,9 procent tot 708.000. Tot en met juni werd een omzet weggezet van 30,1 miljard euro.

Reageer op dit artikel