nieuws

Genie rijdt op beurs nieuwe Europese hoogwerker voor

bouwbreed

den haag – Voor het eerst te zien in Maastricht: de hoogwerker Z-51/30J RT die Genie specifiek voor de Europese markt bouwt. De introductie gebeurt op de hoogwerkerbeurs APEX 2005 die plaatsvindt van 22 tot en met 24 september.De nieuwe Z-51/30J RT van Genie.

De nieuwe hoogwerker van Genie heeft een gelede giek die een werkhoogte tot 15,6 meter biedt. Het platform kan zijdelings 9,2 meter zwenken en brengt maximaal 227 kilo omhoog. Met ingevouwen giek meet de machine een hoogte van 2,16 meter, een lengte van 7,5 meter en een breedte van 2,29 meter. De machine heeft onder het midden 39 centimeter bodemvrijheid. De fabrikant levert de hoogwerker standaard met vierwielaandrijving, een pendelas en een 1,5 meter lange hulpgiek. In de machine genereert een dieselmotor van Deutz een vermogen van 36 kilowatt.

Genie toont op de APEX ook de Z-135/70. Die biedt een werkhoogte tot 42,1 meter waarbij de giek 21,3 meter naar links en rechts kan zwenken. Met het gepatenteerde X-Chassis verbeterde de fabrikant het mechanisme dat de assen in- en uittrekt waarbij elke as in een verticale montagepin draait. De Jib-eXtend is een hulpgiek die het werkplatform van 3,7 meter uittrekt tot 6,1 meter.

De fabrikant laat ook het schaarplatform GS-3390RT zien dat tot een hoogte van 12,1 meter komt en 1134 kilo kan heffen. De machine staat op schuimgevulde banden voor ruw terrein. Als optie monteert Genie stempels die het schaarplatform op een helling waterpas houden. De steunen vangen een zijdelingse scheefstand van 10 graden op en 7 graden scheefstand aan de voor- en achterkant.

Werkplatform

Eerder dit jaar verbeterde Genie het zelfrijdende werkplatform GR-20. Deze machine reikt tot 8 meter hoogte en kan 159 kilo heffen. In het nieuwe ontwerp meet de GR-20 een lengte van 1,3 en een breedte van 0,8 meter. De machine rijdt hydraulisch en stuurt mechanisch. De nieuwe as-ophanging geeft 6,3 centimeter bodemvrijheid. De fabrikant biedt de keuze uit acht verschillende platforms.

Op de APEX laat de machinebouwer ook de telescoperende verreiker GTH-4017 zien. Die heft maximaal 4 ton tot een hoogte van 16,7 meter. De giek kan zich horizontaal strekken tot een lengte van 12,7 meter. Aan de voorkant zijn hydraulische steunen gemonteerd. De machinist heeft rondom vrij zicht. De hydrostatisch aangedreven machine kan naar optie op drie manieren sturen.

Reageer op dit artikel