nieuws

Leidseplein krijgt nieuwe fontein

bouwbreed

amsterdam – Het Leidseplein in Amsterdam moet weer allure krijgen. Stadsdeel Centrum begint de vernieuwing met de plaatsing van een nieuwe fontein voor Hotel Americain. Later zal ook de rest van het plein worden aangepakt. De huidige fontein met het bronzen beeld van twee snoeken is al jarenlang buiten gebruik. Het stadsdeel plaatst een nieuwe […]

amsterdam – Het Leidseplein in Amsterdam moet weer allure krijgen. Stadsdeel Centrum begint de vernieuwing met de plaatsing van een nieuwe fontein voor Hotel Americain. Later zal ook de rest van het plein worden aangepakt. De huidige fontein met het bronzen beeld van twee snoeken is al jarenlang buiten gebruik.

Het stadsdeel plaatst een nieuwe ovale fonteinbak van 20 bij 10 meter. Het oude beeld verhuist mee. Verder krijgt het bassin een brede rand waarop passanten kunnen zitten.

De herinrichting kost ruim 1 miljoen euro en is mogelijk door een legaat van de vier jaar geleden overleden Hans Snoeck, oprichter van het Scapino Ballet, en door financiële bijdragen van het bedrijfsleven.Volgens een woordvoerder van het stadsdeel maakt het bedrijfsleven daarmee duidelijk belang te hechten aan een goed ingerichte openbare ruimte. Het stadsdeel wil het hele plein een beter aanzien geven. Daarvoor is een plan in de maak, maar realisatie is ongewis. De stad zit krap bij kas.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels