nieuws

Museum start werkgroep Cuypers

bouwbreed Premium

ROERMOND – In Roermond heeft een aantal instellingen een werkgroep opgericht, die vorm moet geven aan de herdenking van de beroemde Roermondse architect Pierre Cuypers. Dit vooruitlopend op het Jaar van Cuypers, dat in 2007 gehouden wordt. De werkgroep is opgericht door het Stedelijk Museum Roermond, de Gemeente Roermond, het Centrummanagement Roermond en de VVV […]

ROERMOND – In Roermond heeft een aantal instellingen een werkgroep opgericht, die vorm moet geven aan de herdenking van de beroemde Roermondse architect Pierre Cuypers. Dit vooruitlopend op het Jaar van Cuypers, dat in 2007 gehouden wordt.

De werkgroep is opgericht door het Stedelijk Museum Roermond, de Gemeente Roermond, het Centrummanagement Roermond en de VVV Noord- en Midden-Limburg. Zij werken met anderen samen om Pierre Cuypers goed onder de aandacht van een groot publiek te brengen.

Om inspiratie op te doen is de werkgroep op excursie geweest naar Kasteel De Haar. Dit in Haarzuilens (Utrecht) gelegen kasteel is een van de bekendste restauratieprojecten van de Roermondse architect.

De werkgroep inventariseert activiteiten en projecten, die in 2007 van belang kunnen zijn.

Reageer op dit artikel