nieuws

Belasting voor riool, grond- en regenwater

bouwbreed

Het kabinet wil op korte termijn één brede lokale heffing invoeren, niet alleen ter verbetering van de riolering, maar ook afvoer van regen- en grondwater te scheiden. Staatssecretaris Schultz van Hagen maakte dat gisteren bekend in de Tweede Kamer. De komende vier jaar is hier ongeveer 1,3 miljard euro voor nodig. De gemeenten spelen een […]

Het kabinet wil op korte termijn één brede lokale heffing invoeren, niet alleen ter verbetering van de riolering, maar ook afvoer van regen- en grondwater te scheiden.

Staatssecretaris Schultz van Hagen maakte dat gisteren bekend in de Tweede Kamer. De komende vier jaar is hier ongeveer 1,3 miljard euro voor nodig. De gemeenten spelen een belangrijke rol bij de aanpak van deze problemen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten wilde daarom dat gemeenten de rioolheffing mogen uitbreiden tot een grond- en regenwaterheffing, zodat ze meer financiële armslag krijgen. Schultz van Haegen zei tijdens een overleg met de Tweede Kamer dat ze begin volgend jaar een wetsvoorstel zal indienen voor de nieuwe heffing.

De Tweede Kamer overlegde gisteren met bewindslieden van VROM en Verkeer en Waterstaat over risicovolle riooloverstorten. Kamerlid Geluk van de VVD verzette zich tegen nieuwe regelgeving van VROM die de vervuiling van rioolwater door bouwgrondstoffen moet tegengaan. Omdat die vervuiling lang niet zo groot is als gedacht, zouden de nieuwe regels ook niet nodig zijn, meende Geluk.

Reageer op dit artikel