nieuws

Ruim 85 miljoen voor amusementspark

bouwbreed

assen – Projectontwikkelaar Projektcomvastgoed investeert ruim 85 miljoen euro in de nieuwbouw van een amusementspark bij het TT-circuit in Assen. Het met een motorsportsausje overgoten park opent in 2007 de deuren en moet 300.000 bezoekers per jaar trekken. Voor tien van de twaalf verschillende attracties in het park is reeds een exploitant gevonden. De bouwprocedures, […]

assen – Projectontwikkelaar Projektcomvastgoed investeert ruim 85 miljoen euro in de nieuwbouw van een amusementspark bij het TT-circuit in Assen. Het met een motorsportsausje overgoten park opent in 2007 de deuren en moet 300.000 bezoekers per jaar trekken. Voor tien van de twaalf verschillende attracties in het park is reeds een exploitant gevonden. De bouwprocedures, waarbij geen noemenswaardige obstakels worden verwacht, zijn grotendeels in gang gezet.

Het park verrijst op de locatie waar nu nog de noord-lus van het TT-circuit ligt, die drastisch wordt ingekort. Buiten het park worden daar zevenduizend extra parkeerplaatsen en een entreeplein voor de racebaan gerealiseerd. In het amusementspark komen onder meer een kartbaan, een evenementenhal, een motorcafé, een danszaal, een amusementshal, een race- en vliegsimulator, een motormuseum, een motorshowroom en een hotel.

Reageer op dit artikel