nieuws

Balkon- en tuindeuren in extra hoge uitvoering

bouwbreed

dedemsvaart – Weekamp Deuren BV uit Dedemsvaart introduceert balkon- en tuindeuren in een extra hoge uitvoering van 234 centimeter, de SD-XL. De deur is een oplossing voor de in het Bouwbesluit vastgelegde vrije doorgangshoogte in woon- en verblijfsruimtes van minimaal 230 centimeter. De eis geldt ook voor buitendeuren zoals balkon- en tuindeuren.

Volgens Weekamp volstaat een conventionele deurhoogte van 231,5 centimeter lang niet altijd om een vrije doorgang van 230 centimeter te realiseren. Als een deur zowel boven als onder in de sponning valt, gaat al gauw zo�n 3 centimeter vrije doorgang verloren, zegt Weekamp.

De 234 centimeter hoge SD-XL is eenvoudig toe te passen voor alle hoogtematen van 231,5 tot 234 centimeter. De hogere onderdorpel is gemakkelijk op maat te schaven. De constructie is zo dat er geen kwaliteit verloren gaat.

De deuren zijn standaard voorzien van voorgeboorde glaslatten met een sponning. Hierdoor kan HR+- glas met een spouw van 12 millimeter worden toegepast.

De deur is standaard uitgevoerd met brede stijlen van 139 millimeter, voorgeboorde isoglaslatten met sponning voor de HR++-glas- en ventilatiesleuven.

De SD-XL wordt geleverd onder KOMO- en SGT-garantie. De deuren zijn ook verkrijgbaar met weerstandsklasse 2, wat inhoudt dat ze toepasbaar zijn binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Reageer op dit artikel