nieuws

Wienerberger actief in de Verenigde Staten

bouwbreed

wenen – Wienerberger steekt 50 miljoen dollar in de versteviging van zijn positie in de Verenigde Staten. De Oostenrijkers zijn al sinds 1999 in Amerika actief door de overname van General Shale. In de Verenigde Staten neemt het concern als baksteenproducent de tweede plaats in, met accenten in het zuidoosten en de prairiestaten van de […]

wenen – Wienerberger steekt 50 miljoen dollar in de versteviging van zijn positie in de Verenigde Staten. De Oostenrijkers zijn al sinds 1999 in Amerika actief door de overname van General Shale. In de Verenigde Staten neemt het concern als baksteenproducent de tweede plaats in, met accenten in het zuidoosten en de prairiestaten van de Mid-West.

In de plaats Rome te Georgia, 65 kilometer ten noorden van Atlanta, heeft Wienerberger een productielijn voor 60 miljoen stenen geopend. Kosten: 32 miljoen euro. Geld vloeide eveneens naar uitbreiding van de capaciteit in Brickhaven, Noord Carolina, en een fabriek in Louisville (Kentucky).

Reageer op dit artikel