nieuws

Vluchtwegsignalering licht op met ioniserend gas

bouwbreed

putten – Sign Supply BV uit Putten levert sinds kort de verlichte vluchtwegsignalering Betalux TM Signs. De borden zijn permanent verlicht dankzij een gas met ioniserende straling. Een elektrische aansluiting is niet nodig.

De Betalux vluchtwegsignalering wordt al geruime tijd gebruikt in vliegtuigen. De laatste jaren wordt het systeem ook steeds meer toegepast in gebouwen.

Sign Supply brengt nu een serie voor de Nederlandse markt, met de verplichte NEN 6088 pictogrammen. Het bedrijf wijst er op, dat in ons land alle overige vluchtwegaanduidingen (uit, exit, nooduitgang en andere pictogrammen) niet meer zijn toegestaan.

De Betalux Signs worden verlicht door middel van met tritiumgas gevulde buisjes van borosilicaatglas. De buisjes zijn aan de binnenzijde voorzien van een fluorescentiepoeder, dat door de ioniserende werking van het tritiumgas continu oplicht. Ze branden altijd gedurende hun levensduur van vijftien jaar, ook als alle andere noodverlichting ophoudt. Een elektrische aansluiting met bijbehorende bekabeling is niet nodig. De verlichtingsborden zijn eenvoudig zonder hak- en breekwerk aan de muur te schroeven, ook in bestaande gebouwen. Het systeem is onderhoudsvrij, explosieveilig en bestand tegen water, temperatuurvariaties en trillingen. Er zijn enkel- en dubbelzijdige uitvoeringen met verschillende pictogrammen in meerdere kleuren en afmetingen.

Reageer op dit artikel