nieuws

Vinci boekt groei tot 4 miljard euro

bouwbreed

rueil-malmaison – De Franse bouwer Vinci is het eerste kwartaal uitstekend gestart. De omzet steeg met 7,2 procent tot 4 miljard euro.

De prestatie werd in belangrijke mate bevorderd door het ten opzichte van begin 2003 milde weer. De wegenbouw groeide met 9,1 procent tot bijna een miljard euro. De burgerlijke en utiliteitsbouw kende een toename van 4,9 procent tot 1,8 miljard euro. Het segment concessies en dienstverlening bracht 440 miljoen euro in het laatje, een stijging van 4,8 procent. De energietak voerde de omzet met 6,1 procent op tot 749 miljoen euro.

In Frankrijk slaagde Vinci de omzet met 13,6 procent te laten groeien tot 2,6 miljard euro. Wegenbouwer Eurovia en Vinci Construction droegen respectievelijk met 13,3 en 16,1 procent tot de stijging bij.

In het buitenland bleef de groei van Vinci beperkt tot 2,6 procent. De burgerlijke en utiliteitsbouw nam met 4,8 procent toe tot 762 miljoen euro. De wegenbouw pakte een procentje extra en realiseerde een volume van 367 miljoen euro. De beëindiging van een aantal grote projecten werd gecompenseerd door de groeiende bedrijvigheid in Centraal en Oost-Europa. In zijn nopjes is de onderneming met de opleving in Duitsland. Na jaren recessie nam de omzet met 9 procent toe. De orderportefeuille was per 31 maart gevuld met 12,7 miljard euro aan opdrachten. De voorraad werk bedraagt 5 procent meer dan een jaar geleden.

Reageer op dit artikel