nieuws

Te laat verlengen bestemmingsplan beboet

bouwbreed Premium

den haag – Gemeenten krijgen een boete als ze de bestemmingsplannen niet tijdig met tien jaar verlengen. Deze aanvulling van minister Dekker (VROM) op het wetsvoorstel voor een nieuwe Wet ruimtelijke ordening (WRO) is door de ministerraad goedgekeurd. Een bestemmingsplan, dat in het wetsvoorstel verplicht wordt gesteld voor het hele gemeentelijk grondgebied, moet actueel zijn […]

den haag – Gemeenten krijgen een boete als ze de bestemmingsplannen niet tijdig met tien jaar verlengen. Deze aanvulling van minister Dekker (VROM) op het wetsvoorstel voor een nieuwe Wet ruimtelijke ordening (WRO) is door de ministerraad goedgekeurd. Een bestemmingsplan, dat in het wetsvoorstel verplicht wordt gesteld voor het hele gemeentelijk grondgebied, moet actueel zijn en aangeven welk gebruik van grond en bouwwerken wel en niet is toegestaan, vindt de ministerraad. Dit biedt duidelijkheid voor alle partijen. Het wordt voor gemeenten eenvoudiger om bestemmingsplannen met tien jaar te verlengen.

Reageer op dit artikel