nieuws

Rodamco Europe blijft goed voor 7 miljard euro

bouwbreed

rotterdam – De investeringen van Rodamco Europe zijn in het eerste kwartaal met een fractie geslonken tot 7,1 miljard euro. Het vastgoedfonds desinvesteerde 63 miljoen in kantoren en stak 53 miljoen in nog te ontwikkelen projecten. Elf miljoen ging naar de aankoop van nieuwe winkelcentra.

De nettowinst daalde in de eerste drie maanden van het jaar met 10,3 procent tot 77,1 miljoen euro. Het begrip nettowinst is dit jaar aangepast als gevolg van veranderingen in de Nederlandse regelgeving. Tot de post behoren voortaan ook de vroegere indirecte resultaten en de algehele kosten van het management .

“In het eerste kwartaal realiseerde Rodamco verdere groei uit de huuropbrengsten, vooral door de aankopen in 2003”, aldus topman M. Hulshoff. “De waarde van de portefeuille onroerend goed bleef ongeveer gelijk. Het aandeel van de beleggingen in de winkelsector steeg naar 85 procent. De strategie om ons te richten op hoogwaardige beleggingen in winkelcentra op dominante locaties in onze thuismarkten betaalt zich terug in stabiele kasstromen”.

Herwaardering

De herwaarderingen pakten voor Rodamco de eerste maanden van het jaar negatief uit. Waar in 2003 nog 13 miljoen kon worden bijgeschreven, nam de maatschappij dit jaar een verlies van 1,4 miljoen euro voor lief. Mede door het Mecc in Maastricht boekte Rodamco in Nederland 4 miljoen af. De herwaardering van de Zeilgalerie in Frankfurt kostte nogmaals 5 miljoen euro. Daarentegen kregen de winkels in Nederland en Spanje een extra waardering van respectievelijk 5 en 3 miljoen euro. Rodamco rekent voor 2004 op een verbetering van het netto resultaat van 5 procent.

Reageer op dit artikel