nieuws

Limburg ziet nog kansen voor groeve t Rooth

bouwbreed Premium

maastricht – De provincie Limburg heeft de hoop nog niet opgegeven dat er ook in de toekomst mergel kan worden gewonnen in groeve �t Rooth in Margraten. De Limburgse gedeputeerde Ger Driessen verwacht niet dat de uitbreidingsplannen van de groeve definitief van de baan zijn na een uitspraak van de Raad van State eergisteren. Die […]

maastricht – De provincie Limburg heeft de hoop nog niet opgegeven dat er ook in de toekomst mergel kan worden gewonnen in groeve �t Rooth in Margraten. De Limburgse gedeputeerde Ger Driessen verwacht niet dat de uitbreidingsplannen van de groeve definitief van de baan zijn na een uitspraak van de Raad van State eergisteren.

Die vernietigde het plan van de provincie om de groeve met 17 hectare uit te breiden. Maar Driessen denkt dat het kabinetsbeleid toch mogelijkheden geeft voor een uitbreiding. De Raad van State verwees de plannen voor uitbreiding naar de prullenbak omdat de provincie onzorgvuldig is geweest in de voorbereiding van de procedure rond de uitbreiding. Ook is volgens de Raad het zwaarwegend economisch belang van de uitbreiding niet aangetoond.

Reageer op dit artikel