nieuws

Hoek van Holland mag huizen bouwen

bouwbreed Premium

rotterdam – De havenbedrijven Euromax, European Bulk Services en Maasvlakte Olie Terminal hebben hun verzet tegen woningbouw aan de Nieuwe Waterweg opgegeven. De deelgemeente Hoek van Holland kan daardoor beginnen met het project Waterwegcentrum. De bedrijven trokken hun beroep bij de Raad van State tegen de bouwplannen in nadat ze een overeenkomst tekenden met de […]

rotterdam – De havenbedrijven Euromax, European Bulk Services en Maasvlakte Olie Terminal hebben hun verzet tegen woningbouw aan de Nieuwe Waterweg opgegeven. De deelgemeente Hoek van Holland kan daardoor beginnen met het project Waterwegcentrum.

De bedrijven trokken hun beroep bij de Raad van State tegen de bouwplannen in nadat ze een overeenkomst tekenden met de gemeente Rotterdam. Kern daarvan is, dat de nu geldende milieuruimte van de bedrijven van kracht blijft. Beloofd is verder dat ontwikkelingsmogelijkheden die voor de toekomst zijn vastgelegd niet worden aangetast. Het project Waterwegcentrum biedt de mogelijkheid tot bouw van maximaal 1150 woningen, hotelfaciliteiten, horeca en detailhandel.

Reageer op dit artikel