nieuws

Go Ahead Eagles krijgt renovatiebijdrage gemeente

bouwbreed

deventer – Het gemeentebestuur van Deventer wil 4,8 miljoen euro meebetalen aan het opknappen van het stadion van Go Ahead Eagles De Adelaarshorst in Deventer. Het geld komt uit een bedrag dat al door de gemeente was gereserveerd voor de bouw van een heel nieuw stadion.

GA Eagles moet zelf zorgen voor de rest van het geld dat eventueel nog nodig is. Het gemeentebestuur vraagt de raad om garant te staan als de club daarvoor een lening wil afsluiten.

De voetbalclub had de gemeente gevraagd om een renovatiebijdrage uit het bouwpotje voor het nieuwe stadion. De planvorming en procedures voor bedrijvenpark A1 waar het nieuwe stadion moet komen verlopen stroef, overleg over samenwerking met de Apeldoornse club AGOVV eveneens en financiële problemen bij de club vorig jaar. De voetbalclub presenteerde daarom het idee om te renoveren en kwam met een onderhoudsplan bij de gemeente. Het gemeentebestuur vindt dat dat getuigt van realiteitszin.

Het onderhoud dat met het geld van de gemeente uitgevoerd gaat worden bestaat uit drie fasen. Eerst worden alle tribunes opgeknapt en volgens de laatste veiligheidseisen ingericht, behalve de hoofdtribune. In tweede instantie zijn de hoofdtribune, kleedaccommodaties, supportershome en commerciële ruimten aan de beurt. De derde fase omvat het aanleggen van een kunstgrasveld en het opknappen van een door de club aangekocht voormalig schoolterrein.

De renovatie kost aardig wat omdat het onderhoud de afgelopen jaren op een laag pitje stond in afwachting van de ontwikkelingen voor een nieuw stadion.

Reageer op dit artikel