nieuws

FNV-voorzitter verlaagt kleptocratentax

bouwbreed

amersfoort – FNV-voorzitter L. de Waal is milder geworden in zijn strijd tegen de “zelfverrijking” aan de top van het bedrijfsleven. Hij herhaalde gisteren zijn pleidooi voor de invoering van de zogeheten kleptocratentax. Het extra zware belastingtarief dat hij drie jaar geleden bepleitte, heeft hij echter verlaagd van 100 procent naar 75 procent. Inmiddels is […]

amersfoort – FNV-voorzitter L. de Waal is milder geworden in zijn strijd tegen de “zelfverrijking” aan de top van het bedrijfsleven. Hij herhaalde gisteren zijn pleidooi voor de invoering van de zogeheten kleptocratentax. Het extra zware belastingtarief dat hij drie jaar geleden bepleitte, heeft hij echter verlaagd van 100 procent naar 75 procent. Inmiddels is De Waal volgens een FNV-woordvoerder ervan overtuigd, dat het van topmanagers te veel is gevraagd een deel van hun “buitensporig hoge salarissen” volledig in te leveren. Daarom stelt De Waal nu een extra belastingtarief voor van 75 procent over inkomens boven 500.000 euro.

Reageer op dit artikel