nieuws

70 Miljoen euro voor verbinding wijk Meerstad

bouwbreed Premium

groningen – De gemeente Groningen wil 70 miljoen euro extra investeren in een aantrekkelijke verbinding tussen de Martinistad en de nieuw te bouwen woonwijk Meerstad.

De omgeving van het Eemskanaal moet met de miljoeneninjectie een ingrijpende facelift ondergaan. In het nieuwe woon-, werk- en recreatiegebied moeten nog eens 2500 nieuwe woningen worden gebouwd. In de wijk Meerstad zelf komen volgens planning de komende jaren 10.000 nieuwe huizen.

De Groningse wijk Meerstad ligt op het grondgebied van buurgemeente Slochteren. Het is het meest ambitieuze en uitgebreide nieuwbouwplan van de gemeente Groningen voor de komende jaren. Om de bereikbaarheid van Meerstad te vergroten, komen er onder meer twee nieuwe bruggen over het Eemskanaal en het Winschoterdiep. Aanvankelijk zouden in Meerstad maximaal 8000 nieuwe huizen worden gebouwd. Dat aantal werd vanwege het rendabel houden van het bouwplan al snel opgeschroefd naar 10.000 woningen.

De facelift van het tussengebied rond het Eemskanaal, met nog eens 2500 nieuwe huizen, moet voorkomen dat Meerstad de binding met de stad Groningen verliest en dat het al te geïsoleerd in het landschap komt te liggen. Voor potentiële nieuwe kopers wordt de wijk hierdoor aantrekkelijker.

Reageer op dit artikel