nieuws

Woonstichting speelt voor eigen rechter

bouwbreed

emmen – Woningstichting Wooncom wil niet wachten op de uitspraak van de bestuursrechter en begint deze week nog met de bouw van twee appartementencomplexen in Emmen. Omdat de gemeente al een bouwvergunning heeft afgegeven vindt Wooncom het onnodig de juridische procedure nog langer te volgen en is ze met de voorbereiding begonnen. Wooncom kwam al […]

emmen – Woningstichting Wooncom wil niet wachten op de uitspraak van de bestuursrechter en begint deze week nog met de bouw van twee appartementencomplexen in Emmen. Omdat de gemeente al een bouwvergunning heeft afgegeven vindt Wooncom het onnodig de juridische procedure nog langer te volgen en is ze met de voorbereiding begonnen.

Wooncom kwam al in 1999 met nieuwbouwplannen in de Drentse wijk Emmermeer, maar stuitte op protesten van de omgeving. Ook na aanpassing van het bouwplan bleef één bewoner dwarsliggen.

Dinsdag komt de zaak weer voor de bestuursrechter. Het gaat om de bouw van twee complexen met dertien koopappartementen, een penthouse en 23 huurappartementen. Het bezwaar geldt de massiviteit en de hoogte van de nieuwbouw.

Reageer op dit artikel