nieuws

VKG legt kwaliteit vast in handboek

bouwbreed

leidschendam – De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) heeft voorwaarden en montagevoorschriften gebundeld in een lijvig kwaliteitshandboek. De uitgave is bestemd voor kozijnfabrikanten, profielfabrikanten, montagebedrijven en adviesbureaus. De vijftig referentiedetails die zijn ontwikkeld in nauwe samenspraak met de Stichting Bouwresearch, zijn vooral handig voor architecten. Er worden ook aanwijzingen gegeven hoe zorgvuldig te handelen bij renovaties. […]

leidschendam – De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) heeft voorwaarden en montagevoorschriften gebundeld in een lijvig kwaliteitshandboek.

De uitgave is bestemd voor kozijnfabrikanten, profielfabrikanten, montagebedrijven en adviesbureaus.

De vijftig referentiedetails die zijn ontwikkeld in nauwe samenspraak met de Stichting Bouwresearch, zijn vooral handig voor architecten. Er worden ook aanwijzingen gegeven hoe zorgvuldig te handelen bij renovaties.

Volgens directeur A. Zegelaar van de VKG weerspiegelt het handboek de professionalisering van de branche. Na veel negatieve publiciteit over pvc in de jaren tachtig beroept de VKG zich er nu op dat het de recycling volledig onder controle heeft middels een aparte stichting.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels