nieuws

Verkoop van nieuwe vrachtwagens stijgt

bouwbreed

brussel – De verkoop van nieuwe vrachtwagens is in het eerste kwartaal van 2004 aangetrokken. In de vijftien landen van de Europese Unie is 3,1 procent meer verkocht dan in het eerste kwartaal van 2003. Vooral maart was beter dan vorig jaar, aldus de organisatie van Europese autofabrikanten ACEA gisteren. In 2003 daalde de verkoop […]

brussel – De verkoop van nieuwe vrachtwagens is in het eerste kwartaal van 2004 aangetrokken. In de vijftien landen van de Europese Unie is 3,1 procent meer verkocht dan in het eerste kwartaal van 2003. Vooral maart was beter dan vorig jaar, aldus de organisatie van Europese autofabrikanten ACEA gisteren.

In 2003 daalde de verkoop lange tijd. In totaal zijn in de eerste drie maanden 59.484 nieuwe vrachtwagens (boven 16 ton) geregistreerd. De toename deed zich vooral voor in Duitsland. Nederland bleef achter, met een verkoopdaling van 0,3 procent tot 3731 stuks.

Reageer op dit artikel