nieuws

Resten Romeinse nederzetting bij A50

bouwbreed

bernheze – Bij de aanleg van de autosnelweg A50 (Oss-Eindhoven) zijn in de gemeente Bernheze de resten gevonden van een Romeinse nederzetting en een zogenoemd bronsdepot. Dat is een kuil waarin een grote hoeveelheid bronzen objecten is geplaatst. Het is het grootste depot dat volgens Rijkswaterstaat ooit in Nederland is aangetroffen. Het onderzoek is verricht […]

bernheze – Bij de aanleg van de autosnelweg A50 (Oss-Eindhoven) zijn in de gemeente Bernheze de resten gevonden van een Romeinse nederzetting en een zogenoemd bronsdepot. Dat is een kuil waarin een grote hoeveelheid bronzen objecten is geplaatst. Het is het grootste depot dat volgens Rijkswaterstaat ooit in Nederland is aangetroffen.

Het onderzoek is verricht door archeologen van de Universiteit van Leiden. De vondst is volgens hen uniek van omvang en in zeer goede staat. In de kuil lagen onder meer borden, schalen, kandelaars en wijnzeefsets.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels