nieuws

Omwonenden eisen bouwstop gemeentehuis

bouwbreed Premium

haaksbergen – Omwonenden van het gemeentehuis in Haaksbergen willen een bouwstop. Rechtspraktijk BAWA heeft dit verzoek namens haar cliënten ingediend bij B en W.

Als het college niet op het verzoek ingaat, stapt BAWA naar de rechter. Dat wordt zeer waarschijnlijk, want wethouder W. ten Voorde piekert er niet over de bouw stil te leggen. “Het nieuwe gemeentehuis wordt volgens planning komende zomer opgeleverd.

Volgens BAWA is het project in strijd met het bestemmingsplan. “Het project is aanbesteed volgens het oude bestemmingsplan en nu vraagt de gemeente een binnenplanse vrijstelling aan. Die had al in de aanbesteding duidelijk moeten worden gemaakt”, aldus de woordvoerder. Ook vinden de omwonenden dat ten onrechte een vergunning is verleend. “De bouwvergunning is niet aangevraagd door de gemeente, die eigenaar is van het gebouw. Ten onrechte is zij verleend aan aannemer Aan de Stegge, die de aanvraag indiende maar geen belanghebbende is.”

Ook is BAWA namens omwonenden een procedure gestart bij het Europees gerechtshof in verband met de Europese aanbesteding. “De bekendmaking van de aanbesteding was niet correct. Ook klopt de bekendmaking van de aannemer niet; er is sprake van drie bouwbedrijven en niet één aannemer Aan de Stegge, zoals vermeld in de aanbesteding.”

Wethouder Ten Voorde ontkent de aantijgingen. Volgens hem staat de bouwvergunning thans op naam van de gemeente en voldoet het bestemmingsplan aan de voorwaarden. Wanneer het Hof en het college uitspraken doen, is niet bekend.

Reageer op dit artikel