nieuws

Nota mobiliteit komt pas na de zomer uit

bouwbreed

den haag – Het kabinet stelt de Nota mobiliteit pas na de zomer vast in plaats van in juni. Volgens minister Peijs (verkeer) wordt daarmee voorkomen dat de inspraakronde in de zomer valt en hebben lagere overheden meer tijd om hun standpunt gedegen voor te bereiden. Het definitieve kabinetsstandpunt na de inspraakrondes zal niet eerder […]

den haag – Het kabinet stelt de Nota mobiliteit pas na de zomer vast in plaats van in juni. Volgens minister Peijs (verkeer) wordt daarmee voorkomen dat de inspraakronde in de zomer valt en hebben lagere overheden meer tijd om hun standpunt gedegen voor te bereiden.

Het definitieve kabinetsstandpunt na de inspraakrondes zal niet eerder dan in 2005 beschikbaar zijn. In het beleidsstuk worden keuzes gemaakt voor de ontwikkeling van infrastructuur tussen 2010 en 2020. Naast filebestrijding gaat het ook om rekeningrijden en nieuwe grote projecten als de Zuiderzeelijn.

Het uitstel heeft geen gevolgen voor investeringen. Minister Peijs presenteert bij de begroting van 2005 haar plannen voor de periode 2011-2014. Deze plannen, die worden neergelegd in het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT), geven ook een doorkijk naar 2020. De infrastructuurprojecten en de bijbehorende financiën tot en met 2010 liggen vast en lopen geen vertraging op.

Reageer op dit artikel