nieuws

MultiShuttle speciaal voor klein magazijn

bouwbreed

den haag – Voor kleine magazijnen met veel goederen ontwikkelden het Fraunhofer-Institut für Materialfluss und Logistik (IML) en Siemens Dematic de MultiShuttle. Thans beproeven de onderzoekers het systeem in een magazijn van het IML. De installatie gebruikt containers met een bodemmaat van 600 bij 400 millimeter. De MultiShuttle bestaat uit karretjes die de containers horizontaal […]

den haag – Voor kleine magazijnen met veel goederen ontwikkelden het Fraunhofer-Institut für Materialfluss und Logistik (IML) en Siemens Dematic de MultiShuttle. Thans beproeven de onderzoekers het systeem in een magazijn van het IML. De installatie gebruikt containers met een bodemmaat van 600 bij 400 millimeter.

De MultiShuttle bestaat uit karretjes die de containers horizontaal over een stroomvoerende spoorbaan en verticaal via een lift verplaatsen. De karretjes leggen een voorgeprogrammeerd parcours langs de rekken af.

De installatie vergt geen bijzondere hulpconstructies. In het najaar moet een handelsuitvoering op de markt komen.

Reageer op dit artikel