nieuws

Moeskops ontslaat vijftig medewerkers

bouwbreed Premium

bergeijk – Moeskops Constructiebedrijf uit Bergeijk ontslaat vijftig van de honderdtwintig medewerkers. Volgens directeur M. van Weert liggen de verslechterende markt en de snel stijgende prijzen aan de reorganisatie ten grondslag. Vakbondsbestuurder J. Krol van FNV Metaal beaamt dat de markt de grote boosdoener is en dat de ingreep in het bedrijf onvermijdelijk was. Afgelopen […]

bergeijk – Moeskops Constructiebedrijf uit Bergeijk ontslaat vijftig van de honderdtwintig medewerkers. Volgens directeur M. van Weert liggen de verslechterende markt en de snel stijgende prijzen aan de reorganisatie ten grondslag.

Vakbondsbestuurder J. Krol van FNV Metaal beaamt dat de markt de grote boosdoener is en dat de ingreep in het bedrijf onvermijdelijk was.

Afgelopen woensdag is na overleg met de ondernemingsraad het nieuws over de komende ontslaggolf aan het personeel bekendgemaakt. Onderzocht wordt nog wie zijn baan verliest en wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst van het bedrijf.

“Verschrikkelijk”, vindt directeur Van Weert het, “ook gezien de lange staat van dienst die het merendeel van de werknemers al heeft bij Moeskops.”

De afgelopen maanden bleven orders uit, vanwege de prijzenslag in de metaalwereld en de concurrentie uit het buitenland. Volgens Van Weert is het bovendien lastig calculeren met de dagelijks stijgende inkoopprijzen voor staal. Het bedrijf buigt zich komende weken over twee scenario�s: afslanken en verdergaan of afslanken en verkopen.

Het laatste scenario lijkt Krol het meest voor de hand liggen. Intussen wordt ook nagedacht over een evenwichtig sociaal plan dat recht doet aan zowel de vertrekkers als achterblijvers die met het bedrijf verder moeten.

Een dergelijke grote reorganisatie kwam nog nooit eerder voor bij het bedrijf. Wel was er vorig jaar al een kleinere reorganisatie waarbij personeel werd ontslagen dat zich niet direct met de productie bezighield.

Reageer op dit artikel