nieuws

Metingen hsl-zuid voor Infraspeed

bouwbreed Premium

roosendaal – De bouwer en beheerder van de bovenbouw van de hsl-Zuid Infraspeed heeft Fugro-Inpark en Grontmij opdracht gegeven voor de komende jaren langs het gehele traject metingen te verrichten. Het gaat onder meer om het leggen van de landmeetkundige grondslag. Onder de naam HSL Geo Surveying gaan de ingenieursbureaus langs het traject duizenden vaste […]

roosendaal – De bouwer en beheerder van de bovenbouw van de hsl-Zuid Infraspeed heeft Fugro-Inpark en Grontmij opdracht gegeven voor de komende jaren langs het gehele traject metingen te verrichten.

Het gaat onder meer om het leggen van de landmeetkundige grondslag.

Onder de naam HSL Geo Surveying gaan de ingenieursbureaus langs het traject duizenden vaste punten maken en inmeten. Deze zijn bedoeld om de secundaire en tertiaire grondslag te plaatsen en te meten.

Bovendien zijn ze belangrijk als referentiepunt voor het op de juiste plaats en hoogte leggen van de rails, maar ook voor het plaatsen van geluidsschermen, bovenleidingmasten en dergelijke.

De grote dichtheid en hoge precisie van het netwerk zijn vereist om de rails binnen de nauwe toleranties exact op hun plek te leggen.

Naast het plaatsen van de grondslag moet van de opgeleverde onderbouw de “as-built” situatie worden vastgelegd ter acceptatie van de onderbouw. Aan de hand daarvan kan bovendien worden vastgesteld of er in de toekomst zettingen hebben plaatsgevonden.

Reageer op dit artikel