nieuws

Met Arbozoekmachine minder maar betere hits

bouwbreed Premium

hoofddorp – De vernieuwde zoekmachine van het Arbo Platform Nederland geeft veel minder hits, maar de treffers zijn veel doelgerichter. Dat komt doordat op basis van een eigen indexering wordt gezocht.

Snelheid is van groot belang voor de zakelijke zoeker op internet. Dat heeft het platform goed begrepen. Wie op www.arbo.nl van de zoekmachine gebruik maakt, krijgt niet tienduizenden treffers voorgeschoteld zoals bij reguliere zoekmachines. Slechts enkele tientallen of honderden treffers komen op het scherm. Er wordt bij het zoeken namelijk geen beroep gedaan op de inhoudsopgaven van het bijna oeverloze wereldwijde web, maar van een zelf gemaakte indexering.

De Arbozoekmachine haalt zijn treffers uit drie bronnen: alle documenten van ruim 275 goed gedocumenteerde arbowebsites, de beschrijvingen van boeken, artikelen en rapporten in de Arbo Bibliotheek Nederland en beschrijvingen en beoordelingen van websites en databanken. Er zijn drie zoekfilters: op arbothema, op doelgroep en op documenttype.

Als service wordt verder geleverd, dat alle grote (geïllustreerde) html- en pdf-bestanden worden omgezet in eenvoudige html-tekstpagina�s. Tijdrovend opstarten van Acrobat Reader is daardoor niet meer nodig.

De Arbozoekmachine is een innovatie van het Arbo Platform Nederland. Dat wil in de toekomst meer aparte zoekmachines ontwikkelen voor specifieke groepen gebruikers.

Reageer op dit artikel