nieuws

Maastricht denkt aan groen kartel

bouwbreed

maastricht – De Nederlandse Mededingingsautoriteit onderzoekt de aanbesteding van de aanleg en onderhoud van groenvoorzieningen in Maastricht. Het gemeentebestuur heeft de NMa getipt over onregelmatigheden. De verdenking ontstond nadat bleek dat het laagste inschrijfbedrag aanzienlijk hoger lag dan de directieraming. De aanneemsom van Maastrichts vijf stadsdelen bedroeg ruim 2,3 miljoen euro. De directieraming lag 15 […]

maastricht – De Nederlandse Mededingingsautoriteit onderzoekt de aanbesteding van de aanleg en onderhoud van groenvoorzieningen in Maastricht.

Het gemeentebestuur heeft de NMa getipt over onregelmatigheden. De verdenking ontstond nadat bleek dat het laagste inschrijfbedrag aanzienlijk hoger lag dan de directieraming. De aanneemsom van Maastrichts vijf stadsdelen bedroeg ruim 2,3 miljoen euro. De directieraming lag 15 procent onder die uitkomst. Externe deskundigen noemen de schattingen van de gemeente uiterst reëel.

Reageer op dit artikel