nieuws

Lafarge dik tevreden over eerste kwartaal

bouwbreed

parijs – Bouwstoffenconcern Lafarge heeft in het eerste kwartaal zijn omzet met 7,1 procent opgevoerd tot 2,9 miljard euro. De dure euro kostte de onderneming in de boeken 129 miljoen, een negatief effect van 5,4 procent. “We zijn dik tevreden over de goede start”, aldus topman B. Kasriel. “De ontwikkelingen liggen in lijn met de […]

parijs – Bouwstoffenconcern Lafarge heeft in het eerste kwartaal zijn omzet met 7,1 procent opgevoerd tot 2,9 miljard euro. De dure euro kostte de onderneming in de boeken 129 miljoen, een negatief effect van 5,4 procent.

“We zijn dik tevreden over de goede start”, aldus topman B. Kasriel. “De ontwikkelingen liggen in lijn met de verwachting onze resultaten gestaag te verbeteren”.

In het segment cement kende bij Lafarge de eerste drie maanden een groei van 12,9 procent. De omzet liep op tot 1,4 miljard euro. In West-Europa vallen Frankrijk en Griekenland op met sterk gestegen bedrijvigheid. In Spanje en Duitsland steeg de afzet licht, mede ten gevolge van prijsstijgingen. Noord-Amerika liet ten opzichte van het uiterst zwakke eerste kwartaal van 2003 een sterk herstel zien.

Bij de divisie toeslagstoffen en beton steeg de omzet met 7,4 procent tot 854 miljoen euro. Gips maakte een groei door van 12,5 procent tot 332 miljoen euro.

Reageer op dit artikel