nieuws

Lafarge dakdoorvoeren nu geschikt voor elke dakpan

bouwbreed

roermond – De dakdoorvoeren CombiVent en Combipan van Lafarge Dakproducten uit Roermond zijn er nu ook in een universele uitvoering. Dat betekent dat ze in ieder hellend dakvlak passen, ongeacht het formaat, de soort of het model van de toegepaste dakpan. Tot nu toe waren ze alleen geschikt voor daken met betonnen dakpannen van het model Sneldek en Neroma.

De CombiVent zorgt voor de afvoer van mechanische ventilatie. De CombiPan voor de rioolontluchting, de dakspouwventilatie, de ontluchting van de wasdroger, de beluchting en ontluchting van benoemde en onbenoemde ruimten en van ventilatie gecombineerd met geluidsisolatie.

Handig aan beide systemen is dat de dakdekker ze gelijktijdig met het aanbrengen van de pannen in het dak kan verwerken. De ventilatie-installateur maakt dan nog wel de noodzakelijke capaciteitsberekeningen, maar hoeft in principe het dak niet meer op. CombiVent en CombiPan hebben een afvoer die haaks door het dakbeschot gaat. Hierdoor wordt er geen ovaal, maar een rond gat uitgeboord. De dakdoorbreking kan zo beter en netter worden afgedicht, meldt Lafarge Dakproducten. Het afdichten vindt plaats met Multiflex. Een waterafstotende, geplooid kunsttof vlies met een wapening van spanningsvrij aluminium gaas, dat aan de gehele onderzijde is voorzien van sterk hechtende butylkit. Multiflex kan meer dan 50 procent worden uitgerekt. Het laat zich gemakkelijk vormen tot een ronde passende kraag en is blijvend vormvast.

Reageer op dit artikel