nieuws

Goor pleit voor Deltaplan asbest

bouwbreed Premium

bentelo – De gemeente Hof van Twente pleit voor een gezamenlijke aanpak door gemeente, Rijk en provincie bij asbestvervuiling. “De problematiek is zo gigantisch dat het eigenlijk van de gekke is dat je voor elke geconstateerde vervuiling weer geld moet vragen. De asbestproblematiek vraagt om een Deltaplan met geoormerkt geld, in plaats van regelingen die […]

bentelo – De gemeente Hof van Twente pleit voor een gezamenlijke aanpak door gemeente, Rijk en provincie bij asbestvervuiling. “De problematiek is zo gigantisch dat het eigenlijk van de gekke is dat je voor elke geconstateerde vervuiling weer geld moet vragen. De asbestproblematiek vraagt om een Deltaplan met geoormerkt geld, in plaats van regelingen die op incidenten zijn gebaseerd”, aldus burgemeester Bijleveld-Schouten. Zij zei dit tijdens het symposium �Vernieuwend denken, vernieuwend doen� in Bentelo waar de gemeente haar integrale asbestbeleid presenteerde.

De burgemeester verwees voor een geslaagd voorbeeld naar de nieuwbouwwijk De Hogenkamp in Goor die door gezamenlijke sturing “in recordtijd” werd aangepakt. “De Hogenkamp kreeg landelijke aandacht, maar is een relatief klein gedeelte” aldus dr.ing. M. Verbeek, verantwoordelijk wethouder. De gemeente heeft becijferd dat 90 miljoen euro nodig is om het grondgebied schoon te maken, bovenop de 100 miljoen die nodig is om wegen en particuliere erven schoon te maken.

Reageer op dit artikel