nieuws

Energiecentrale voor Zeeland

bouwbreed

middelburg – Energiebedrijf Delta heeft plannen voor een grote gasgestookte energiecentrale in het Zeeuwse Sloegebied. Dat heeft Delta NV bekend gemaakt. De vergunningsprocedure is inmiddels in gang gezet. In de loop van het jaar wordt bekend of de plannen definitief doorgaan. De energiecentrale moet in 2007 worden opgeleverd. “De directie van Delta is ervan overtuigd […]

middelburg – Energiebedrijf Delta heeft plannen voor een grote gasgestookte energiecentrale in het Zeeuwse Sloegebied. Dat heeft Delta NV bekend gemaakt.

De vergunningsprocedure is inmiddels in gang gezet. In de loop van het jaar wordt bekend of de plannen definitief doorgaan. De energiecentrale moet in 2007 worden opgeleverd. “De directie van Delta is ervan overtuigd dat de noodzaak tot de bouw van nieuw vermogen in Nederland onverminderd hoog blijft”, zo staat in een toelichting. “Daarom is Delta het eerste Nederlandse energiebedrijf dat na de liberalisering investeert in de bouw van een grote gasgestookte centrale.”

De bouw vergt een investering van 400 miljoen euro. Om het milieu veilig te stellen, heeft de centrale zeer hoge efficiency, zo maakt Delta bekend.

Reageer op dit artikel