nieuws

Eerste deel van snelweg A59 klaar

bouwbreed

ROSMALEN – Het eerste stuk van de nieuwe snelweg A59 tussen Rosmalen en Geffen is bijna klaar. In de nacht van 26 op 27 april neemt bouwcombinatie Poort van Den Bosch de zuidbaan tussen knooppunt Hintham en Maliskamp in gebruik. Het verkeer gaat dan in beide richtingen over de nieuwe zuidbaan rijden. De tijdelijke bypass […]

ROSMALEN – Het eerste stuk van de nieuwe snelweg A59 tussen Rosmalen en Geffen is bijna klaar. In de nacht van 26 op 27 april neemt bouwcombinatie Poort van Den Bosch de zuidbaan tussen knooppunt Hintham en Maliskamp in gebruik. Het verkeer gaat dan in beide richtingen over de nieuwe zuidbaan rijden.

De tijdelijke bypass die tot de omzetting in gebruik is, wordt opgebroken om plaats te maken voor de noordbaan van de A59 en voor het noordelijke deel van de toekomstige aansluiting van de A59 bij Rosmalen. Komende zomer is de complete nieuwe aansluiting klaar en kan het autoverkeer tussen Rosmalen en Maliskamp over de noord- en zuidbaan rijden.

Op 1 januari 2006 moet de totale ombouw van rijksweg N59 tot autosnelweg A59 tussen Rosmalen en Geffen klaar zijn. Het is de eerste autosnelweg die in publiek-private samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven wordt ontworpen, gefinancierd, gebouwd en vijftien jaar lang onderhouden.

Deze week is Poort van Den Bosch begonnen met het plaatsen van betonelementen voor de grootste wildtunnel op het tracé. Die tunnel was vorig jaar maandenlang inzet van een ruzie tussen de ministeries van Verkeer en Waterstaat en LNV, die het niet eens konden worden over de afmetingen. Uiteindelijk kwamen ze tot een compromis: de tunnel wordt nu 8 meter breed en 2,5 meter hoog.

Reageer op dit artikel