nieuws

Duitse Inefa introduceert nieuwe warmte-isolerende kozijnsystemen

bouwbreed Premium

smilde – De Duitse kunststofkozijnenfabrikant Inefa heeft twee nieuwe kozijnsystemen, die zich kenmerken door goede warmte-isolerende eigenschappen.

Deze eigenschappen worden behaald door de bouwdiepte van minimaal 70 millimeter en de hoeveelheid kamers waaruit de profielen zijn opgebouwd, aldus leverancier Inefa Nederland in Smilde.

De nieuwe kozijntypen heten Expo 4000 en Kontur 4000. Expo 4000 is een blokprofiel met kozijnprofielen van 120 millimeter diepte, in combinatie met draai-kiepramen uit vijfkamerprofielen. Volgens Inefa een primeur voor Nederland.

Kontur 4000 is een vlak 70 millimeter kozijnsysteem. Er is keuze uit vlakke 70 millimeter of geprofileerde 79 millimeter diepe profielen voor de ramen.

Ventilatieschaar

Het hang- en sluitwerk van beide systemen kan worden uitgevoerd met een geïntegreerde ventilatieschaar, die de gebruiker in staat stelt een draaikiepraam in verschillende kiepstanden vast te zetten.

Met het standaard HR++ glas (Ug=1,1 W/m2.K) wordt een standaard Uw-waarde voor het gehele kozijn met raam behaald van 1,41 W/m2.K. Kozijnen met een lagere Uw-waarde levert Inefa ook.

De kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien van beide systemen kunnen worden geleverd in de basiskleuren (creme)wit. Andere kleurstellingen voor de buitenzijde zijn mogelijk. Daarvoor worden Renolit kleurdecor folies met houtnerfstructuur gebruikt. De draaiende delen kunnen aan de buitenzijde worden voorzien van aluminium schalen. Met een poedercoating wordt hierop elke gewenste RAL-kleur aangebracht.

Reageer op dit artikel