nieuws

Britse activiteiten BAM Groep onder één leider

bouwbreed

bunnik – De Koninklijke BAM Groep gaat de werkmaatschappijen Edmund Nuttall en HBG Construction nauwer laten samenwerken. Daartoe krijgt onder meer één directeur de leiding van de gezamenlijke activiteiten.

In het bijzonder op het gebied van investeringen, projectondersteuning en facilitaire dienstverlening verwacht BAM dat er efficiencyvoordelen te behalen zijn. Bovendien wil de Bunnikse bouwer dat de civiele bouwer Edmund Nuttall en de utiliteitsbouwer HBG Construction ook meer gezamenlijke projecten binnenhalen.

Nu al werken de Engelsen samen in Coventry aan een winkelcentrum waarbij Nuttall de hoofdaannemer is. In Manchester is HBG Construction hoofdaannemer van een bodemsaneringsproject van Q8. Op de schone grond moet vervolgens een bouwmarkt verrijzen.

Samen hebben de bedrijven meer dan 4000 werknemers in het Verenigd Koninkrijk. Met een gezamenlijke omzet van 1,6 miljard euro wordt bijna een kwart van de omzet van BAM aldaar gerealiseerd. Beide bedrijven blijven onder eigen naam in hun marktsector opereren.

De huidige directievoorzitter van Edmund Nuttall Peter Brooks krijgt de leiding. Brian May, de directievoorzitter van HBG Construction, zal de onderneming verlaten.

Deze wijze van werken is overigens niet nieuw voor BAM. Ook in Ierland zijn de civiele bouwer Ascon en de utiliteitsbouwer Rohcon nauwer gaan samenwerken onder één leider.

Reageer op dit artikel