nieuws

Bouwfonds en Triodos samen in duurzaam fonds

bouwbreed Premium

zeist – Samen met Bouwfonds Asset Management heeft Triodos Bank een vastgoedfonds gelanceerd dat uitsluitend belegt in duurzaam gebouwde bedrijfspanden en monumenten. Volgens Triodos is dit het eerste fonds in Nederland dat dit doet.

Goede gebruikers, een duurzaam gebouw dat voldoet aan strenge milieueisen. Het zijn voorwaarden waarover vastgoedfondsen zich publiekelijk althans niet al te druk lijken te maken. Anders ligt dat voor de Triodos Bank die een naam heeft hoog te houden op dit soort gebieden. Dat daarbij een goed rendement voor de belegger niet helemaal uit beeld verdwijnt, spreekt voor zich.

Bij de selectie van panden die aan de voorwaarden voldoen, maakt Triodos gebruik van een methodiek die in exclusieve samenwerking tussen Novem en de bank is ontwikkeld. Triodos meldt dan ook vol trots dat zij hiermee een marktstandaard voor duurzaam vastgoed zet.

“Voor een evenwichtig opgebouwde duurzame beleggingsportefeuille is Triodos Vastgoedfonds de tot nu ontbrekende schakel. Het fonds is bovendien een belangrijke stimulans voor duurzaam bouwen en beheren. Het stimuleert bijvoorbeeld een zorgvuldig gebruik van bouw- en grondstoffen, energie en water”, zegt fondsmanager Bas Rüter.

Het fonds heeft naast duurzaam bouwen ook een speciale interesse voor beleggingen in monumentale gebouwen die vanwege hun schoonheid, hun betekenis voor de wetenschap of hun cultuurhistorische waarde officieel als monument zijn aangewezen.

Triodos verwacht in de periode van introductie een fondsvermogen van 35 miljoen euro te realiseren. De koers per certificaat van aandeel bedraagt bij introductie 25 euro. Er wordt op de lange termijn een direct rendement van 6 procent op jaarbasis verwacht. Daar bovenop komt het indirecte rendement als gevolg van de waarde-ontwikkeling van het vastgoed.

Reageer op dit artikel