nieuws

AWP en Unic Cranes sluiten overeenkomst

bouwbreed

alphen aan den rijn – Aerial Work Platforms (AWP) uit Alphen aan den Rijn vertegenwoordigt in Nederland de minirupskranen van Furukawa Unic. Het bedrijf heeft de overeenkomst gesloten met het Britse bedrijf Unic Cranes Europe. De catalogus die wordt uitgebracht, telt vier modellen die bedoeld zijn voor locaties met een beperkte werkruimte. Alle varianten hebben […]

alphen aan den rijn – Aerial Work Platforms (AWP) uit Alphen aan den Rijn vertegenwoordigt in Nederland de minirupskranen van Furukawa Unic. Het bedrijf heeft de overeenkomst gesloten met het Britse bedrijf Unic Cranes Europe.

De catalogus die wordt uitgebracht, telt vier modellen die bedoeld zijn voor locaties met een beperkte werkruimte.

Alle varianten hebben zelfuitschuivende stempels. De 095CR is bedoeld voor binnen en heft maximaal 0,995 ton.

De 1850 kilo zware machine waarschuwt automatisch voor overbelasting. De giek van deze 600 millimeter brede kraan schuift tot 8,65 meter uit. De 295CR is technisch gelijk maar brengt 2,9 ton omhoog. Dat doet ook de 3530 kilo zware 376CL waarvan de giek een hoogte van 14,45 meter bereikt.

De 506CL tilt met een 15,6 meter lange giek 3 ton. In de machines draait een benzinemotor van Mitsubishi, Yanmar of Isuzu.

Als optie monteert de fabrikant er een elektro- of lpg-motor in. AWP constateert een toenemende belangstelling voor dergelijk materieel.

Reageer op dit artikel