nieuws

Architecten laken manier aanbesteden

bouwbreed

leeuwarden – Friese architecten zijn ontevreden over de gang van zaken rondom de aanbesteding van de architectenwerkzaamheden voor het nieuwe provinciehuis in Leeuwarden. Aan de strikte criteria kunnen volgens de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) kring Friesland slechts één of twee Friese architecten voldoen. Vanuit Europese wet- en regelgeving moet het project Europees worden aanbesteed. […]

leeuwarden – Friese architecten zijn ontevreden over de gang van zaken rondom de aanbesteding van de architectenwerkzaamheden voor het nieuwe provinciehuis in Leeuwarden. Aan de strikte criteria kunnen volgens de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) kring Friesland slechts één of twee Friese architecten voldoen.

Vanuit Europese wet- en regelgeving moet het project Europees worden aanbesteed. Om deel te nemen aan de aanbesteding moeten referentieprojecten worden opgegeven waarbij sprake was van een honorarium van minimaal één miljoen euro. “Deze projectomvang komt in onze provincie vrijwel niet voor”, luidt de kritiek van B. van der Ploeg, voorzitter BNA kring Friesland. “De lat is zo hoog gelegd dat slechts één of twee bureaus aan de criteria kunnen voldoen.”

Reageer op dit artikel