nieuws

Arcadis ontwerpt tunnel Pyreneeën

bouwbreed

arnhem – Arcadis gaat het ontwerp maken en het projectmanagement voeren voor een hogesnelheidslijn en spoortunnel door de Pyreneeën tussen Spanje en Frankrijk. Het Arnhemse ingenieursbureau doet dit karwei als onderdeel van een consortium waarin het Franse Ingerop, het Spaanse Sener en het Belgische Tucrail zitten. Het project betreft de aanleg van een spoor van […]

arnhem – Arcadis gaat het ontwerp maken en het projectmanagement voeren voor een hogesnelheidslijn en spoortunnel door de Pyreneeën tussen Spanje en Frankrijk. Het Arnhemse ingenieursbureau doet dit karwei als onderdeel van een consortium waarin het Franse Ingerop, het Spaanse Sener en het Belgische Tucrail zitten. Het project betreft de aanleg van een spoor van 44 kilometer lengte voor zowel personen- als goederenvervoer. Met de nieuwe spoorverbinding wordt de reistijd tussen Perpignan en Figueras twee uur korter.

De totale kosten bedragen 952 miljoen euro. Arcadis behaalt daaruit een omzet van 6 miljoen euro.Over land wordt een dubbel spoor aangelegd. De tunnel wordt uitgevoerd met twee aparte tunnelbuizen met elk een spoor. Dit gebeurt uit veiligheidsoverwegingen. De eerste treinen zullen naar verwachting in 2009 kunnen rijden.

Reageer op dit artikel